curiositatselectrodomèsticsmoblestendencies

Tendències per al 2017

By 23 de Març de 2017 No Comments

La Fira Internacional del Moble de Colònia,  IMM Cologne 2017, és una fira internacional anual on les millors marques professionals i empreses relacionades amb el sector presenten una visió general de les tendències, novetats i innovacions del mobiliari i el disseny, amb  més de 1.251 expositors i 150 showrooms. L’equip d’eurocuina vam visitar la fira els dies 16, 17 i 18 de gener on vam poder veure les següents tendències:

GRANS ESPAIS AMB LÍNIES RECTES

Les habitacions dedicades a un sol ambient desapareixen. S’enderroquen els murs per aconseguir espais oberts i amplis, sense passadissos, facilitant el pas de la llum de les finestres d’altres estances. En aquests espais multiús és on es farà vida: menjar, descansar, treballar… Per això és important delimitar els diferents elements, formant grups de mobiliari dedicats a cada funció.

Els mobles persegueixen les línies rectes, amb tiradors de gola i embotits, allunyant-se dels ornaments per tal d’aconseguir una imatge neta i agradable. Les illes, penínsules i barres es combinen amb mobles alts, raconers, columna… guarnint-los d’accessoris que faciliten l’emmagatzematge i l’accessibilitat. La il·luminació led no només està present a sota dels armaris alts, sinó que s’introdueix a dins dels armaris.

En quant als colors, el blanc segueix essent el color estrella. Es combina amb la força de la fusta, que li dóna un gran atractiu visual. Els colors foscos, com el negre i el gris, agafen protagonisme combinant-los amb el color blanc o la fusta.

PREDOMINI DE L’ESPERIT INDUSTRIAL

Sense renunciar a les comoditats i les tecnologies que ofereixen els equipaments nous, les estàncies obertes connoten caràcter i singularitat amb parets de pedra i rajola, voltes al sostre, bigues vistes i grans finestrals. Els espais, amplis i lluminosos, es decoren amb mobles i complements d’estètica minimalista i vintage, creant un gran impacte visual.

Els mobles es combinen amb prestatgeries i mobles oberts, jugant amb colors profunds i pesats com el negre i el gris, que contrasten amb els materials clàssic per excel·lència; la fusta, la pedra i l’acer inoxidable. Els electrodomèstics no s’amaguen integrant-los als mobles, sinó que es deixen a la vista.

Els terres es converteixen en elements decoratius, ja sigui mitjançant el ciment, el parquet o amb rajoles hidràuliques.

ELECTRODOMÈSTICS A L’ORDRE DEL DIA

Les llars estan equipades d’electrodomèstics que faciliten les tasques diàries; rentadora, nevera, plaques de cocció, rentavaixelles…

Les marques Liebherr i Siemens, aposten per dispositius intel·ligents integrats a la cuina que funcionen mitjançant un sofware específic i wifi. Aquests electrodomèstics són capaços, per exemple, de fer una llista dels aliments que conté la nevera. Seguidament ofereixen receptes per elaborar amb aquests aliments. També informen de la data de caducitat dels productes i què és prioritari menjar segons aquesta data. A més a més, et notifiquen via mòbil si alguna cosa va malament, com per exemple si s’està descongelant el congelador degut a una baixada de tensió. AEG presenta per un rentavaixelles amb comfortlift: la cistella inferior s’eleva per facilitar l’accessibilitat.

 

Per a més informació de la Fira IMM Conogne visita el web oficial: www.imm-cologne.com.

Leave a Reply